Muhtasar İlmihal Arnavutça-1909 (001577)

İndirim Oranı : %20 İndirim
Fiyat : €6,21(KDV Dahil)
İndirimli : €4,96(KDV Dahil)
Test2
:

PARATHENIE

Muhtasar İlmihal Arnavutça

Falenderimi i takon vetem Allahut (xh.sh), i cili eshte krijues i njerezimit dhe i te gjithe boterave.

Sal ati dhe Selami (paqja dhe meshira) e Allahut qofshin mbi Muhamedin (s.a.v) (i cili eshte derguar si meshire per te gjithe boterat), mbi familjerı e tij, mbi shoket dhe te gjithe ata qe do te ndjekin rrugen e tij deri ne diten e gjykimit.

ilmihali: eshte nje dituri qe tregon dhe shpjegon çeshtjet ne lidhje me besimin dhe adhurimin, te cilat duhet t’i dije çdo musliman.

1 dergııari i Allahut thote: "Mesimi i diturise eshte obligim (farz) per çdo musliman dhe muslimane". Dituria te çilen Pejgamberi yne (s.a.v) e ka shpjeguar me keto fjale te çmuara, ne te vertete eshte ilmihali, i cili eshte i domosdoshem per te fıtuar lumturine e kesaj bote dhe botes tjeter (ahiretit). Per kete arsye, çdo besimtar dhe besimtare duhet te mesoje çeshtjet edomosdoshme te besimit dhe te adhıırimit, sepse keto çeshtje jane obligim (farz). Pa i m'esuar dhe i besuar keto çeshtje te rendesishme te cilat quhen "Domosdoshmeri fetare" njeriu nuk behet besimtare i vertete. Ka shume libra te vegjel dhe te medhenj qe jane shkruar per keto tema, por megjithate ne kemi pergatitur kete liber qe quhet "İLMİHAL"per te shpjeguar çeshtjet kryesore te fese ne nje menyre sa me te lehte dhe me te kuptueshme per çdo musliman dhe muslimane.

Allahu qofte i kenaqur nga kjo veper.

PASQYRA

FEJA ISLAME 5

BESİMİ 6

Kushtet e Besimit 7

Besimi ne Allahun (xh.sh) 7

Cilesite personale (sifati dhatije) 7

Cilesite i vazhdueshme (sifati thubutije) 8

Besimi ne Engjejt 9

Besimi ne Librat 10

Besimi ne Pejgamberet 11

Pejgamberi yne (s.a.v) 13

As-hab-ı Kiram 18

Besimi ne diten fundit 20

Besimi ne caktimin e Allahut (xh.sh) 21

Irade-i xhuz’ij-je 21

Kaderi, kazaja dhe Çeshtja e Rriskut 23

Edil-lei Sher’ij-je 28

Medh’hebet 29

Kushtet e Islamit 31

Shehadeti 31

Ef’ali mukel-lefin 32

Namazi 35

Pastrimi i pergjithshem 35

Abdesti 36

Si merret abdesti 38

Gusuli 41

Tejemmumi 44

Gjendjet e veçanta te grave 47

Pastrimi nga papasterite 50

Mbulimi i trupit 51

Drejtimi nga Kibla 51

Koha e namazit 51

Nijeti 52

Ezani dhe İkameti 53

Tekbiri fillestar, Qendrimi ne kembe, Kendimi i Kur’an 55

Disa sure dhe ajete qe kendohen ne namaz 56

Disa lutje qe kendohen ne namaz 66

Salavatet 68

Rukuja, Sexhde, ûendrimi i fundit 71

Vaxhibet e namazit 72

Synnetet e namazit 73

Mekruhet e namazit 75

Gjerat qe e prishin namazin 78

Si falet namazi 79

Pese kohet enamazit 84

Sehvi sexhdeja 88

Namazi i xhumase 89

Namazi i bajramit 91

Namazet kaza 92

Disa namaze nafile 94

Fotografite e abdestit dhe namazit 97

Kapitulli i xhenazes 129

Kapitulli i udhetimit 137

Ibadetet qe behen ne netet e mira 141

Agjerimi 145

Sadakai fitri, namazi i teravise 149

Zekati 150

Ushur 150

Haxhi 152

Kurbani 153

Çfare eshte gjynahu dhe gjynahet e kryesore 155

Tevbe istigfari 156

Xhihadi 160

Disa lutje 162

Salavatet e Nderuara 168

Duaja e hatimit 171

32 Farzet 173

54 Farzet 175

Disa pyetje fetare per femijet musliman 179

Benzer Ürünler
Çerez Kullanımı

Wir verwenden Cookies, um Inhalte und Anzeigen zu personalisieren, Funktionen für soziale Medien anbieten zu können und die Zugriffe auf unserer Website zu analysieren. Außerdem geben wir Informationen zu Ihrer Verwendung unserer Website an unsere Partner für soziale Medien, Werbung und Analysen weiter. Unsere Partner führen diese Informationen möglicherweise mit weiteren Daten zusammen, die Sie ihnen bereit gestellt haben oder die sie im Rahmen Ihrer Nutzung der Dienste gesammelt haben. Ihre Einwilligung zur Cookie-Nutzung können Sie jederzeit wieder in der Datenschutzerklärung widerrufen.